Kom je kijken bij een prachtig stuk historie van Almelo?

Een in prachtige, originele maar wel gemoderniseerde staat verkerende stadsboerderij waar vroeger de stad nog op afstand was... Ruim 110 jaar geleden is deze stadsboerderij gebouwd en in 1938 is hier een paardenschuur bij gebouwd waar de contouren en kenmerken van dat gebruik nog steeds zichtbaar zijn.

Gebruiksmogelijkheden zijn er meer dan genoeg door het riante perceel van maar liefst 1.500 m², de ruimte rondom met ruim voldoende parkeermogelijkheden voor meerdere auto's aan weerszijden en een carport voor 2 auto's. Maar denk ook aan een werkplaats, kantoor aan huis of misschien wel dubbele bewoning!

We nemen je graag mee in een uniek stukje Almelose geschiedenis met respect voor het verleden en oog voor het moderne heden. En die geschiedenis vertaalt zich in prachtige glas in lood details, authentieke knipvoegen in het metselwerk en fraaie geveldetails in hout. Maar ook die huidige tijd ontbreekt niet met onder andere 12 zonnepanelen van 430 WP die vorig jaar zijn geplaatst.

Dit zijn toch zo al redenen genoeg om maar eens uitgebreid kennis te maken met de binnenkant van dit toffe huis?!
Onze makelaars staan voor je klaar. Bel / mail of app voor jouw persoonlijke afspraak met ons.

Wist je trouwens dat "ons" Heracles op loopafstand is, niet geheel onbelangrijk!

Indeling van de stadsboerderij:

Begane grond
Naar goed Twents gebruik komt iedereen achterom ondanks de aanwezige zij entree. De woonkamer, met nog een schouw, is aan de voorzijde met aansluitend een slaap-/werkkamer. Vanuit de centrale hal, met de trapopgang, is nog de oude opkamer toegankelijk met ondergelegen de kelder.
Aan de achterzijde is de super sfeervolle en modern uitgevoerde woonkeuken met een op maat gemaakte keuken met terrazzo aanrechtblad. Aansluitend is de achterentree die toegang biedt tot de tv kamer/slaapkamer en naastgelegen muziekkamer. Als sluitstuk is er een bijkeuken op deze begane grond met authentiek keukenblokje.

1e verdieping:
overloop, grote slaapkamer aan de voorzijde met vaste kasten en nis met wastafel, ook hier zie je weer die prachtige glas in lood ramen. De tweede grote slaapkamer is aan de achterzijde met eveneens een vaste kast. Tussengelegen is de modern uitgevoerde badkamer met wastafel, douchecabine en wandcloset.

De in 1938 gerealiseerde paardenschuur kent op met name de begane grond nog een redelijk oorspronkelijke indeling met onder andere de voederbakken, de gruppe en de bovengelegen hooizolder die een prachtige open ruimte is met vaste trap en ideaal als hobbyruimte.

Daarnaast is er nog een grote vrijstaande werkplaats van bijna 100 m² met tal van mogelijkheden, hetzij voor hobby, werk of opslag. De werkplaats heeft een tweede eigen toegang aan de Ary Schefferstraat.

Wij zijn de makelaar van verkoper. Wij adviseren je om je eigen makelaar mee te nemen voor jouw belangenbehartiging bij de aankoop van je toekomstige woonhuis!

Download de uitgebreide brochure voor alle details en info via deze site, ook het meetrapport van jouw nieuwe huis stellen we je graag ter hand. Wist je trouwens dat er pas een overeenkomst is gesloten wanneer de afspraken schriftelijk zijn vastgelegd tussen koper en verkoper. In deze overeenkomst zal een waarborgsom of bankgarantie van 10% van de koopsom dienen te worden gesteld door de koper.

Onze uitingen zijn met de grootste zorg en zorgvuldigheid samengesteld. Het interne Kamphuis Makelaars kwaliteitskeurmerk is hierop van toepassing en sluit foutjes vrijwel uit. Maar.... eventuele onjuistheden geven geen rechten of anderszins aanspraken. Wij adviseren je dan ook alle informatie te controleren en zo nodig na te meten. Aan deze aanbieding of onze overige uitingen op Facebook, Instagram, Tik Tok of gelijkwaardig kunnen geen rechten worden ontleend.